maandag 22 februari 2016

համով եւ դուրին գաթա

foto van Իզաբելլա Գրիգորի Սարգսյան.
Իզաբելլա Գրիգորի Սարգսյան aan ԻՆՉ ԵՓԵԼ ԱՅՍՕՐ
-ԳԱԹԱ ---Արաժանով (սերուցք) կամ թթվասերով ---Այս գաթան պատրաստվում է կամ արաժանով( սլիվկի) կամ թթվասերով---- Մեզ պետք է: 250գր== 1տւփ կարագ կամ մարգարին, 1 տուփ...==200 թթվասեր կամ արաժան, 1 թեյի գդալ սոդա, 2 տուփ վանիլին, և ալյուր այնքան, ինչքան վերցնի , որ դառնա ձեռքերին չկպչող խմոր--- Հունցում ենք խմոր թողնում հանգստանա կես ժամ- Որից հետո բաժանում ենք3 մասի : Ամեն գունդը շատ բարակ բացում ենք ալյուր ցանած սեղանի վրա վրան տեղաբաշխում խորիզը և ծայրից- ծայր փաթաթում մինչև վերջ: Հետո արդեն շեղակի կտրատում ենք գաթայի դանակով ,վրան ձու քսում ու դնում թխվելու 170-180%-ի տակ մինչև ոսկեգույն դառնալը-- ԽՈՐԻԶԸ:- Հալած յուղ 250գր (եթե չկա կարող եք կարագ հալեցնել)---1բաժակ շաքարավազ,1,5բաժակ ալյուր, 2 տուփ վանիլին---- լավ խառնել մինչև միատարր զանգված դառնա--ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten